Gyógynövények a kozmetikában.

gyógynövények

Tengeri hinár

 

 

 

Egyenként sajátságos, nagyon különböző formájok van, gyakran rendkivül nagyra nőnek. A legtöbb szorosan a sziklához, kőhöz vagy a kagylóhéjhoz tapad. Számtalan tengeri állatnak tartózkodó- vagy búvóhelye és tápláléka. Sok faja seregesen él együtt és mintegy tengeri erdőt vagy rétet alkot, mások a tenger szinén hullámzanak, mint a Déli-tenger Macrocystis pyriferája.

 

 


Magas ásványi anyag tartalma segít a bőr feszességének megőrzésében. Szabályozza a bır PH-értékét, elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését. Fő hatóanyagai: B2 vitamin, niacin, karotin, nyomelemek (jód, kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, magnézium, kén, réz, cink, mangán).

 

A barna tengeri hínárt (Laminaria japonica) a tengerparti népek évszázadok óta fontos táplálékforrásként használják. A mintegy 300 tengeri hínár faj közül a barna tengeri hínárt találták a kutatások a legelőnyösebb tulajdonságokkal bíró fajnak.

 A magas vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalma miatt a barna tengeri hínár pozitív hatással van az immunrendszerre, a szellemi és fizikai fejlődésre, a vitalitásra és a jó közérzetre.

Magas jód tartalma által szabályozza a pajzsmirigy működést, segíti az emésztést, védelmet nyújt a testben lerakódó nehézfémek káros hatásaival szemben, megköti a szabadgyököket és hidratálja a bőrt. Ezen kívül csökkenti a koleszterin szintet és a vércukor szintet is. A benne található Laminarin poliszacharid segítséget nyújthat a kardiovaszkuláris megbetegedések megelőzésében és kezelésében. Fucoidan nevű hatóanyaga a rákos sejtek apoptózisát (önlebontását) segítheti elő. Alginát tartalma, amelyet a gyógyszeripar és az élelmiszer ipar széles körűen hasznosít, alkalmas radioktív izotópok, nehézfémek, szabadgyökök megkötésére és a szervezetből való eltávolítására.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 13
Heti: 39
Havi: 154
Össz.: 85 951

Látogatottság növelés
Oldal: Tengeri hinár
Gyógynövények a kozmetikában. - © 2008 - 2018 - gyogynovenyek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »