Gyógynövények a kozmetikában.

gyógynövények

 

A JOJOBA  

 

                                      

  • Elsődlegesen kozmetikai termékekben találhatjuk meg
  • Elképzelhető hogy étvgycsökentő hatása is van

 

Mi ez, és honnan származik?

A Jojoba (Simmodsia chinensis) egy erős évelő örökzöld fás cserje, mely 4-4,5 m magasra nő meg. Hosszú gyökerei (akár 10-12m) és ehető gyümölcse van. Hosszú gyökereinek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen körülmények között életben képes maradni, azonban elsősorban a száraz, kopár területeken érzi jól magát. A Jojoba Arizonában, Dél-Kaliforniában és Mexikóban őshonos.

Hogy működik, és milyen kutatások támasztják alá működését?

A Jojoba növényt már régóta használják a tradicionális indián gyógyászatban. Az őslakos indiánok a Jojoba olajat kisebb sebek, sérülések kezelésére használták elsősorban.

A Jojoba növényt az USA-ban termesztik is az 1970-es évek óta. Népszerű, mivel jó minőségű olajat lehet nyerni belőle.

A Jojoba olaj egy világos aranyszínű, viszkózus, olaj, mely hosszú láncú zsírsavakból és zsíralkoholokból épül fel.

A Jojoba olaj elsődlegesen kozmetikai termékekben használatos, mivel elsődlegesen ilyen célokra alkalmas. Jobb, mint a bálnazsír, és sokkal olcsóbb is – a bálnazsír az elmúlt évek alatt sokat drágult az állatok populációjának csökkenése miatt.

A kozmetikai iparban a Jojoba balzsamként használatos, és gyakran hajápolási termékekben is megtalálható. Színtelen, szagtalan viaszos észter szerkezetének köszönhetően segít megfiatalítani a bőrt és védi a haj szerkezetét is.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 57
Tegnapi: 67
Heti: 57
Havi: 1 061
Össz.: 79 760

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Jojóba
Gyógynövények a kozmetikában. - © 2008 - 2017 - gyogynovenyek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ginseng depresszió ellen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »