Az értékes sárgabarack
|
A sárgabarack különleges gyümölcs. Vitaminjai és ásványi anyagai miatt egyre több felhasználási módját alkalmazzák a szépség és az egészség ápolása, megóvása érdekében. A gyümölccsel betegségeket előzhetünk meg, erősíthetjük szervezetünket, széppé tehetjük bőrünket, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a mézédes gyümölcs zamatát: tehetjük ezt bátran, mert a sárgabarack ráadásul nagyon csekély energiaértékű. A gyümölcs húsa és magja egyaránt értékes, szépítő, betegségmegelőző hatása egyszerűen kihasználható. Engedjünk tehát bátran a csábításnak!.
A sárgabarack titka a magas vitamin- és ásványianyag-tartalomban rejlik. Rostos húsában kiemelkedően sok A-, C-, B1-, B2- vitamin található. Emellett kalciumban, káliumban, foszforban és nátriumban is bővelkedik.
További gyógyhatásai
- optimalizálja az anyagcserét, méregteleníti a szervezetet
- segít máj- és emésztőszervi leterhelés esetén
- természetes segítség érrendszeri problémákra
- fokozza a vérképzést
- csökkenti az asztmatikus panaszokat
Sárgabarack magja
A sárgabarack magjából értékes bőrápoló olajat vonnak ki, amely a száraz, és a normál bőr ápolására szolgál. A kivonat telítetlen zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt, a kötőszöveteket. Sárgabarackmag olaj megtalálható hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban, és sok más kozmetikai termékben. Számos bőrradírban az ápoló olaj mellett darált barackmagot is használnak. A hajápolásban is fontos szerepe van, mert anélkül ápol, hogy zsírozná a hajat. E vitaminban gazdag, ezért érdemes kipróbálni a barackmagolaj kivonatot tartalmazó samponokat és hajápoló szereket.
Egyszerű arcpakolás
Arcápolásra otthon pakolást is készíthetünk. Pépesítsünk 2 szem kimagozott sárgabarackot és fél banánt, egy nagyon kevés víz hozzáadásával. Vékony rétegben kenjük fel arcunkra, hogy meg tudjon száradni. A pakolással pihenjünk le. Száradás után még hagyjuk fenn kis ideig, majd nedves ruhával gyengéden töröljük le. A ráncos bőrrel csodát tesz! Aszalt sárgabarackot is használhatunk, ha azt előtte 2-3 órán keresztül vízben áztatjuk.